Jag heter Jocke och jag
har alltid älskat att laga mat. Matlagning är för mig
en kreativ paus i vardagen, ett avbrott från vardagen och en möjlighet att experimentera
fritt och äventyra med smaker, färger och dofter och en chans att pröva på mat
från andra länder utan att förflytta sig fysiskt.
Tanken med denna blogg är att föra dagbok över det jag lagar, både
till vardags och till fest, med förhoppningen att någon kanske hittar egen inspiration
eller uppslag. Då jag inte har någon utbildning på området utan bara är
självlärd, ser jag detta också som en möjlighet att utvecklas och samtidigt
dela med mig med både lyckade projekt och misslyckade sådana. Ni som har tips, förslag och idéer får gärna dela med er! :)
Tanken är att blogga med mat som huvudtema, med andra ord kommer jag även att blogga om vin, restaurangbesök med mera.
Tanken är att blogga med mat som huvudtema, med andra ord kommer jag även att blogga om vin, restaurangbesök med mera.
Inspirationen
kommer huvudsakligen från det italienska, japanska, koreanska och inte minst det
svenska köket såklart. Min filosofi, vilken är ganska genomgående i dessa kök, är att
råvaror och enkelhet är det viktigaste. Den bästa maten är trots allt den som
blir lagad. Min favorit bland kändiskockar är utan tvekan Jamie Oliver.
Avslutningsvis
är mat för mig vardagslyx. Att ta sig tid att laga något gott är en form av
meditation. Man måste ändå äta, så slösa inte bort livet med att äta tråkig
mat! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar