Tillagningstid ca. 45 min.
Tänkte såhär i halloweentider testa att slänga ihop en liten pumpasoppa. Lite skönt mustigt och höstigt. Vill man vara extra avancerad går det säkert att rosta pumpafröna i själva pumpan, men jag fuskar med köp-frön.
Recept
Butternut pumpa, ca 1 kg
2 morötter
6 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl vitt vin
2 dl buljong
1 dl matlagninsgrädde
1/2 röd chili, finhackad
1/2 röd chili, finhackad
0,5 dl pumpafrö
250 g bacon eller sidfläsk
riven parmesan
olivolja
rosmarin
salt
peppar- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skala och dela pumpan. Gröp ur kärnorna och dela den i stora kuber och lägg dem i en stor form.
- Skala och dela morötterna och lägg dem i samma form.
- Dela löken och fördela den i formen.
- Lägg i vitlöksklyftorna.
- Ringla över olivolja, salta och peppra och dra över med rosmarin efter smak.
- Kör i ugn i 10 min, ta ut och rör om lite och kör sedan 10 minuter till. Medans pumpan rostas, passa på att hetta upp lite olivolja i en panna och rosta pumpafröna i denna och lägg dessa i en skål. Om tid finns, fräs även bacon och lägg detta i en skål.
8. Värm upp grädde, vin, (chili efter smak) och buljong i en stor kastrull.
9. Lägg ned grönsakerna i kastrullen och mixa dessa med en stavmixer tills soppan är slät.
10. Servera med parmesan, bacon, pumpafrön och basilika. Allt kan vara vid sidan om i skålar om man vill smaksätta själv.
Hade du soppan i brödrosten?
SvaraRadera